voor een behandeling tegen opstijgend vocht na een behandeling tegen opstijgend vocht

Voor

Na

Luchtbehandeling: het Murprotec CTA-systeem tegen condens

Luchtkwaliteit wordt vaak gelinkt aan de buitenlucht. Wat we vaak vergeten is dat de kwaliteit van de binnenlucht minstens even belangrijk is. Luchtverontreiniging komt immers niet enkel buiten voor. Condens in huis is een vaak onderschat probleem, want het blijft meestal niet bij kleine waterdruppels op de muur of op en rond het raam. Condens zorgt meer wel dan niet voor schimmelvorming en vochtplekken.

Gemiddeld brengen we 80% van ons leven binnenshuis door. Gezonde lucht in huis is dus geen overbodige luxe. Integendeel! Het is een belangrijk onderdeel van een gezond leven.  

Onderzoek toont aan dat 1 op 3 Europese kinderen in een ongezonde woning zou leven. Uit diezelfde studie blijkt dat een betere luchtkwaliteit kan leiden tot betere leerprestaties en minder gezondheidsklachten. De impact van slechte huisvestiging en een ongezonde leefomgeving door het toedoen van bijvoorbeeld vocht is al meermaals bewezen. Want het is geen nieuw fenomeen. Wetenschappelijke studies toonden in de jaren 80 immers aan dat de relatieve luchtvochtigheid in huis een aanzienlijk invloed heeft op de vatbaarheid voor luchtwegeninfecties en allergieën.

Murprotec CTA-systeem hangt aan de muur.

De lucht in huis kan vervuild zijn door verschillende zaken, zoals:

 
 • Vocht 

 • Koolmonoxide (CO) 

 • Stikstofdioxide (NO2) 

 • Roet 

 • Organische, vluchtige stoffen, door het gebruik van huishoudelijke producten 

 • Verontreinigende gassen 

 • Ozonvervuiling 

 • Pollen 

 • Tabaksrook 

 • Rook 

 • Schimmelsporen 

 • Uitwerpselen van ongedierte 

 • Fijnstof 

 • Anorganische gassen 

Vermijd de vervelende gevolgen van een slechte luchtkwaliteit en vochtige lucht door het gebruik van een luchtbehandeling. 

Icoon longen (geel)

Gezondheids­problemen

Icoon schimmel (geel)

Schimmels

Icoon ongezonde lucht (geel)

Ongezonde binnenlucht

Icoon beschadigd huis (geel)

Schade aan je woning

Icoon salpeter (geel)

Salpeter

Icoon ongedierte (geel)

Ongedierte

Onze luchtbehandelingssystemen

Murprotec CTA 270

CTA 270

Murprotec CTA 500

CTA 500

Murprotec XTRair

XTRair

Vochtexpert controleert CTA-systeem

Hoe werkt een luchtbehandeling van Murprotec?

Onze luchtbehandelingssystemen verversen de lucht in je woning continu door verse, buitenlucht naar binnen te brengen. Ondertussen wordt aanwezige, vervuilde lucht naar buiten afgevoerd via ventilatieroosters in bijvoorbeeld muren of ramen. Een dergelijke luchtbehandeling zorgt voor een lichte overdruk in je huis, maar geen zorgen die is niet voelbaar. Deze lichte overdruk maakt onze luchtbehandeling juist zo effectief. Want hierdoor wordt zelfs de lucht achter je meubels en tot in de kleinste hoekjes ververst. Schimmel en condens krijgen dus officieel geen kans meer om zich te manifesteren.  

Onze luchtbehandelingssystemen houden de binnenlucht niet enkel gezonder, ze voorkomen ook vochtproblemen.

Een luchtbehandeling is bijgevolg altijd een goed idee. Zowel met als zonder een vochtprobleem is het een echte meerwaarde in je woning.

Je kan de werking van onze luchtbehandelingssystemen vergelijken met de werking van onze longen. Het systeem:  

 1. voert verse lucht van buiten aan  

 2. filtert de lucht en verwarmt dit voor indien nodig  

 3. verspreidt de gefilterde lucht in je huis  

 4. voert de vervuilende en vochtige lucht naar buiten  


Condensatie, schimmelsporen, allergenen en vervuilende stoffen in je huis worden dankzij onze mechanische luchtbehandeling meteen verwijderd. En de luchttoevoer zorgt voor gezonde, frisse lucht in huis.

Vraag nu je gratis expertise aan

We bellen je zo snel mogelijk op om een afspraak te maken

Gemiddeld kiezen jaarlijks 15.000 gezinnen voor Murprotec
Of bel gratis 0800 14 607

Een luchtbehandeling dankzij de nummer 1 vochtexpert in Europa

 • Tot 5 jaar garantie bij onderhoudscontract 

 • Meer dan 70 jaar ervaring  

 • Geen onverwachte kosten 

 • Persoonlijke service  

Hoe gaan we te werk?

Een luchtbehandeling begint altijd met een uitgebreide analyse. Is de aanleiding een vochtprobleem? Dan komen onze experten langs voor een gratis vochtanalyse. Denk je geen vochtprobleem te hebben, maar ben je bezorgd over de luchtkwaliteit in huis? Dan is een preventieve controle van je volledige woning wat jij nodig hebt! Onze experten komen steeds gratis bij je langs en delen graag hun expertise met je.

 1. Vraag online een gratis expertise aan  

 2. We contacteren je zo snel mogelijk om een afspraak te maken  

 3. Onze expert komt langs en voert een grondige analyse uit  

 4. Je krijgt meteen een oplossing op maat van je woning  

Alle voordelen van een luchtbehandeling door Murprotec

twee handen rond een hart

Betere gezondheid

Een hoogwaardig luchtbehandelingssysteem verbetert de luchtkwaliteit in huis door te zorgen voor een constante, lichte overdruk. Hierdoor wordt de lucht tot in de allerkleinste hoeken mee ververst.

een thermometer

Verwarmt de lucht

Onze luchtbehandelingssystemen kunnen de lucht voorverwarmen indien nodig. Zo vermijden we dat ’s winters ijskoude lucht je huis binnenkomt via het CTA-systeem.  

iemand die veel dingen tegelijk doet

Meer productiviteit

Een goede luchtkwaliteit in huis en comfortabele leefomgeving boost de productiviteit. Die zou met maar liefst 15% stijgen. Zo word je nog efficiënter in je dagelijks leven.

vinkje in een waterbel

Altijd spik en span

We streven altijd naar de efficiëntste en minst invasieve methode bij het uitvoeren van breekwerken. We zorgen ervoor dat de werken zo soepel mogelijk verlopen.

smartphone met applicaties

My Murprotec-applicatie

Met de My Murprotec-app kan je jouw Murprotec-luchtbehandelingssysteem nauwkeurig in de gaten houden. Indien je wilt, krijg je meldingen over je filters en de luchtkwaliteit.

Ga voor gezonde binnenlucht!

Gratis expertise

 

Monitor je CTA-systeem met de My Murprotec-applicatie

De My Murprotec-applicatie laat je toe om je luchtbehandelingssysteem vanop afstand te bedienen. Bovendien kan je alle belangrijke statistieken nauwkeurig in de gaten houden. Zo geeft de AQI-score in je app je realtime-informatie over de kwaliteit van de buitenlucht. Bovendien geeft de app je tijdig een reminder wanneer je filters aan vervanging toe zijn. 

Dankzij deze app blijf jij te allen tijde grondig geïnformeerd over je CTA-systeem.

Download de app

Google Play Store

Apple App Store

My Murprotec App

Zo gaan we te werk om je luchtbehandeling te installeren 

Een luchtbehandeling is een interessante investering met het oog op een condens- en schimmelvrij huis. Dat geldt niet enkel voor oude huizen met een vochtprobleem. Ook huizen die een renovatie kunnen gebruiken halen voordeel uit een goed functionerend luchtbehandelingssysteem op maat van de woning

Om te bepalen of een luchtbehandeling een oplossing zou zijn voor het vochtprobleem bij jou thuis, bieden we een gratis expertise aan. Daarbij komt één van onze vochtexperten bij je langs om het vochtprobleem te onderzoeken.  

Ook wanneer je nog niet geconfronteerd wordt met een vochtprobleem, kan een luchtbehandeling een goede toevoeging zijn.  

Gratis expertise

We voeren gratis de nodige metingen uit om het probleem tot in de details te onderzoeken. Enkel zo kunnen we een gepaste oplossing bieden.  

Voorstel op maat

Ieder huis is anders. En dat geldt ook voor onze luchtbehandelingssystemen. Daarom maken we een voorstel op maat van jouw huis.  

Uitvoering van de werken

Ons team plant alles tot in de puntjes in, zodat onze experten op de afgesproken datum aan de slag kunnen.  

Reken op Murprotec om een betrouwbare en correcte analyse te maken van je vochtprobleem – volledig gratis. Zo ben je steeds zeker van een definitieve vochtbestrijding, ongeacht het vochtprobleem. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

Meer over onze kwaliteitsgarantie

Redenen waarom een luchtbehandeling een goed idee is 

Een huis dat onvoldoende ademt, heeft een verhoogd risico op vochtproblemen. We zien het vaak bij goed geïsoleerde woningen. Die ademen te weinig. Sterk geïsoleerde woningen die ook nog eens slecht geventileerd worden, zijn gevoelig aan condens. Vochtige lucht condenseert dan op de plekken waar de isolatie minder goed is. We zien het vaak terugkeren op ramen, muren en plafonds. Waar condens is, zijn vaak ook schimmels, vochtplekken en soms zelfs ongedierte.  

Een onvoldoende geventileerd huis, maakt een condensprobleem alleen maar groter. Daar lijdt je gezondheid onder, met soms zelfs zware allergieën en astma tot gevolg. Een luchtbehandelingssysteem kan ervoor zorgen dat de klachten verminderen.  

Dankzij een luchtbehandeling vindt vocht toch een uitweg en vermijd je gezondheidskwalen en vochtschade. Je huis ventileren en verluchten is noodzakelijk voor een goede gezondheid.  

Een luchtbehandeling op maat van je woning verhoogt het comfort en staat garant voor een aangenamere leefomgeving, één waar condensatievocht geen kans krijgt. Schimmelvorming en onaangename vochtgeuren krijgen hierdoor niet de kans zich te manifesteren.  

Kies voor een luchtbehandeling van Murprotec.

Gratis expertise

Hoeveel kost een luchtbehandeling?  

De prijs voor een luchtbehandelingssysteem hangt af van je woning en de plaatsing. Onze vochtexperten komen langs om alles tot in de kleinste details te bepalen en uit te tekenen. Kan het systeem rechtstreeks aan een buitenmuur geplaatst worden of is de weg naar buiten iets langer? Hoeveel ruimtes wil je voorzien van de luchtbehandeling? Het zijn factoren die invloed hebben op het kostenplaatje.

Meer over gespreide betaling
Gratis expertise

Deze artikels zijn interessant voor jou

Wil je meer weten over condens of de binnenluchtkwaliteit? Dan zullen deze artikels jou waarschijnlijk interesseren.  

Last van een vochtprobleem in huis?

Reken op een Murprotec vochtexpert om elk vochtprobleem definitief op te lossen.
Vul ons formulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

Of bel gratis 0800 14 607

icoon kwaliteit

Murprotec heeft al 70 jaar ervaring in vochtbestrijding. Wij weten raad met elk vochtprobleem. Dat is onze garantie.

Ontdek onze kwaliteitsgarantie
1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading