Kelder waterdicht maken: methodes om een vochtige kelder te behandelen

De kelder is voor veel mensen een welgekomen opbergplaats. Vochtproblemen gooien soms roet in het eten. Kelders zijn vaak volledig of grotendeels ondergronds. Hierdoor staan ze onder grotere druk van grondvocht. Kleine beschadigingen in de keldermuur kunnen al voldoende zijn om grondwater vrij spel te geven. Maar ook een gebrekkige ventilatie is niet zonder risico. Condensatievocht laat het zich geen twee keer zeggen.

Een volledig waterdichte kelder is daardoor maar weinigen gegeven. Gelukkig zijn er oplossingen! Een kelder waterdicht maken kan op verschillende manieren. Zo kan je je keldermuren vochtvrij maken met een kelderbekuiping of kelderdrainage, al dan niet aangevuld met muurinjecties. De situatie in jouw kelder bepaalt welke technieken nodig zullen zijn om het vocht een halt toe te roepen.

Een gratis vochtdiagnose bij je thuis

Een goede diagnose is stap één om een vochtige kelder te behandelen. Omdat we bij Murprotec echt belang hechten aan je gezondheid en je woning, bieden we een gratis expertise aan. Eén van onze vochtexperten komt volledig kosteloos bij je langs om het probleem te analyseren en de mogelijke behandelingen met jou te bespreken.  

Ik wil een gratis expertise
Je kelder waterdicht maken is noodzakelijk voor de stabiliteit van je huis.

Je kelder waterdicht maken: kelderbekuiping versus kelderdrainage

Wil je een vochtige kelder definitief behandelen? Laat je dan adviseren door een vochtspecialist. Iedere behandelmethode heeft namelijk z’n specifieke eigenschappen. Welke oplossing het meest geschikt is voor jouw kelder, hangt dus af van het probleem. Onze vochtexpert helpt je de oorzaak van het probleem te bepalen en geeft advies over de geschikte behandeling om jouw keldermuren opnieuw waterdicht te maken.

Murprotec expert voert een kelderbekuiping uit

Kelderbekuiping

Je kelder waterdicht maken langs de binnenkant kan met behulp van een kelderdichting of een kelderbekuiping.

Hierbij krijgen de keldermuren nieuwe waterdichte beschermlagen en wordt er opnieuw gecementeerd. Dankzij deze behandeling kan er geen vocht meer naar binnen trekken in de kelder.

Nieuwsgierig hoe het juist werkt?

Meer over een kelderbekuiping

Murprotec experten maken een kelder waterdicht met een kelderdrainage

Kelderdrainage 

Een kelderdrainage wordt aangebracht om het vocht in je kelder op te vangen en naar buiten te begeleiden. Bij deze aanpak houden we het grondwater niet tegen met een waterdichte beschermlaag, maar voeren we het gecontroleerd af via een doeltreffend netwerk van leidingen, goten en noppenmembranen. In sommige gevallen worden ook pompen voorzien om het systeem te ondersteunen.

Benieuwd hoe het precies werkt?

Meer over een kelderdrainage

Bijkomende behandelingen om je kelder waterdicht te maken

Soms zijn er, naast een drainage of bekuiping, nog extra behandelingen nodig om je vochtige kelder te behandelen. In sommige gevallen zal er nood zijn aan een luchtbehandeling die zorgt voor voldoende luchtcirculatie.

Vaak wordt een luchtbehandeling gebruikt als bijkomende techniek om de vochtigheid in de kelder beter onder controle te kunnen houden. De ruimte heeft van nature weinig tot geen natuurlijke verluchting en kan dus wel een handje hulp gebruiken. Zeker bij een kelderdrainage is een luchtbehandeling een verstandige toevoeging.

In sommige gevallen is ook een muurinjectie een goede aanvulling om het vocht uit je keldermuren te weren.

Meer over luchtbehandeling              Meer over muurinjecties

Een Murprotec luchtbehandeling in de kelder

Vraag nu je gratis expertise aan
Of bel gratis 0800 14 607

Een waterdichte kelder dankzij de #1 vochtexpert in Europa

 • Tot 10 jaar garantie
 • Al 70 jaar ervaring
 • Vaste prijs
 • Persoonlijke service

Hoe gaan we te werk?

Je kelder waterdicht maken start altijd bij een gedetailleerde en uitgebreide expertise van het vochtprobleem. We komen hiervoor gratis bij je langs.

 1. Vraag online een gratis expertise aan

 2. We contacteren je zo snel mogelijk om een afspraak te maken 

 3. Onze vochtexpert komt langs en analyseert het vochtprobleem 

 4. Je krijgt meteen een oplossing op maat om je kelder waterdicht te maken

Wat zijn de oorzaken van een vochtprobleem in je kelder?

Vocht in de kelder komt de laatste jaren steeds vaker voor. Daar zitten de veranderende en extremere weersomstandigheden voor een groot stuk tussen. Onze huizen, kelders inclusief, krijgen heel wat te verduren waardoor de buiten- of keldermuren de druk niet meer aankunnen en grondvocht doorlaten.

Er zijn enkele vochtproblemen die we regelmatig in de kelder zien terugkeren: opstijgend vocht, doorslaand vocht en condensatievocht.

Je kelder waterdicht maken doen we zo…

Icoon klembord (geel)
1

Gratis expertise

Onze vochtexpert komt gratis bij je langs om vochtmetingen uit te voeren in je kelder en het vochtprobleem gedetailleerd te analyseren.  

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

Hij stelt vast welke vochtbehandeling het meest geschikt is om het probleem definitief op te lossen en geeft je de nodige info om een goede beslissing te kunnen nemen.  

Icoon werfleider (geel)
3

Definitieve vochtbehandeling

Ons team plant alles tot in de puntjes in zodat onze vochtbestrijders op de afgesproken datum aan de slag kunnen. Zo kunnen we het vochtprobleem voor eens en altijd een antwoord bieden.  

Icoon checklist (geel)
4

Controle na de werken

Geen Murprotec zonder quality check. Daarom komt onze expert na de werkzaamheden nog eens langs om te controleren of alles goed verlopen is.  

Vertrouw op Murprotec om een correcte analyse uit te voeren van je vochtprobleem – volledig gratis. Zo ben je steeds zeker van een definitieve behandeling. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

Waarom je beter niet wacht om je kelder waterdicht te maken

Een waterdichte kelder is een must in ieder huis. Je kelder is de ideale bergruimte, als je het droog kan houden. Anders raken je spullen beschadigd, begint ijzer te roesten en geeft elektronica de geest. Zo wordt je kelder niet alleen een onbruikbare ruimte in je huis, maar ook een ongezonde omgeving waar je in de rest van je huis last van krijgt. Want het vocht kan zich een weg naar boven banen.

Zitten de keldermuren onder de schimmels of blijft er water staan op de keldervloer? De gevolgen van een vochtige kelder zijn snel zichtbaar. Let op: het vocht kan de stabiliteit van je huis permanent in gevaar brengen en de waarde van het gebouw doen dalen.

Voorkomen is beter dan genezen. Als je je kelder preventief waterdicht laat maken, voorkom je vochtproblemen en geniet je van een extra handige ruimte in je huis.

Merk je een vochtprobleem op? Onderneem dan actie!

Gratis expertise

Wat kost het om je kelder te behandelen tegen vocht?

Een grondige analyse van het vochtprobleem in je kelder geeft ons duidelijkheid over welke technieken nodig zijn om het vocht definitief te bestrijden. Pas dan krijgen we een zicht op het totale prijskaartje van de vochtbehandeling. Op voorhand een prijs bepalen zonder echt zicht te hebben op het vochtprobleem is daardoor onmogelijk. Het zou je op termijn enkel voor verrassingen zetten. En dat willen we niet! 

Deze factoren beïnvloeden de kostprijs:

 • De oorzaak van het vochtprobleem
 • De grootte van het probleem
 • De huidige staat van de keldermuren en -vloer
 • De gekozen bestrijdingstechniek
 • De grootte van de kelder


Wil je weten hoeveel het exact zou kosten om je kelder opnieuw waterdicht te maken? Laat dan het probleem grondig onderzoeken. Bij Murprotec kan je een vochtanalyse gratis laten uitvoeren. Beslis je met ons in zee te gaan? Dan kan je de betaling van je vochtbehandeling spreiden.

Meer over een gespreide betaling

Kan je zelf een vochtige kelder behandelen?

Voelt de doe-het-zelver in jou het kriebelen om zelf aan de slag te gaan? Hoewel de drang om zelf vochtproblemen in de kelder aan te pakken begrijpelijk is, biedt het inschakelen van een expert aanzienlijke voordelen. Onze vochtexperten beschikken over de nodige kennis, ervaring en middelen om het probleem accuraat te diagnosticeren en duurzame oplossingen te bieden. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar verzekert ook kwalitatief werk met garantie en nazorg.

Gratis expertise

Deze artikels zullen je misschien interesseren

Je kelder ontvochtigen kan behoorlijk lastig zijn. Wil je meer weten over de verschillende technieken om je kelder waterdicht te maken of hoe ingrijpend vocht kan zijn? Lees onze blog boordevol interessante artikels en nuttige tips & tricks.

Geen waterdichte kelder?

Reken op een Murprotec vochtexpert om elk vochtprobleem definitief op te lossen.
Vul ons formulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

Of bel gratis 0800 14 607

icoon kwaliteit

Murprotec heeft al 70 jaar ervaring in vochtbestrijding. Wij weten raad met elk vochtprobleem. Dat is onze garantie.

Ontdek onze kwaliteitsgarantie
1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading