Hoe kan je je kelder waterdicht maken? Ons advies!

Een volledig waterdichte kelder? Het is slechts weinigen gegeven. Kleine beschadigingen in de keldermuur of -vloer kunnen al voldoende zijn om grondwater vrij spel te geven. Maar ook een gebrekkige ventilatie is niet zonder risico. Condensatievocht laat het zich geen twee keer zeggen.

Een kelder waterdicht maken kan op verschillende manieren. De situatie in jouw kelder bepaalt welke technieken nodig zullen zijn om het vocht een halt toe te roepen.

Een gratis vochtdiagnose bij je thuis

Een goede diagnose is stap één van een vochtvrije kelder. Omdat we bij Murprotec echt belang hechten aan je gezondheid en je woning, bieden we een gratis expertise aan. Eén van onze vochtexperten komt volledig kosteloos bij je langs om het probleem te analyseren en de beste behandeling met jou te bespreken.  

Ik wil een gratis expertise
Je kelder waterdicht maken is noodzakelijk voor de stabiliteit van je huis.

Je kelder waterdicht maken: kelderbekuiping versus kelderdrainage

Iedere behandelmethode heeft z’n specifieke eigenschappen. Welke oplossing het meest geschikt is voor jouw kelder, hangt dus af van het probleem. Laat je daarom adviseren door een expert.

 • Kelderbekuiping

Je kelder waterdicht maken langs de binnenkant kan met behulp van een kelderdichting of een kelderbekuiping. Hierbij krijgen de keldermuren nieuwe waterdichte beschermlagen en wordt er opnieuw gecementeerd. Dankzij deze behandeling kan er geen vocht meer naar binnen trekken in de kelder.

Nieuwsgierig hoe het juist werkt?

Lees alles over een kelderbekuiping

 • Kelderdrainage 

Een kelderdrainage wordt aangebracht om de kelder vochtvrij te maken langs de binnenkant. Bij deze aanpak houden we het grondwater niet tegen met een waterdichte beschermlaag, maar voeren we het gecontroleerd af via een doeltreffend netwerk van pompen, leidingen, goten en noppenmembranen.

Benieuwd hoe het precies werkt?

Lees alles over een kelderdrainage

Vraag nu je gratis expertise aan
Of bel gratis 0800 14 607

Een waterdichte kelder dankzij de #1 vochtexpert in Europa

 • Tot 30 jaar garantie
 • Meer dan 65 jaar ervaring
 • Vaste prijs
 • Persoonlijke service

Hoe gaan we te werk?

Je kelder waterdicht maken start altijd bij een gedetailleerde en uitgebreide expertise van het vochtprobleem. We komen hiervoor gratis bij je langs.

 1. Vraag online een gratis expertise aan

 2. We contacteren je zo snel mogelijk om een afspraak te maken 

 3. Onze vochtexpert komt langs en analyseert het vochtprobleem 

 4. Je krijgt meteen een oplossing op maat om je kelder waterdicht te maken

Je kelder waterdicht maken met een luchtbehandeling?

Een luchtbehandeling is een mogelijke oplossing voor condensatie in de kelder. Maar alles hangt af van de situatie en wat het vochtprobleem in je kelder veroorzaakt. Vaak wordt een luchtbehandeling gebruikt als bijkomende techniek om de vochtigheid in de kelder beter onder controle te kunnen houden. Het is een ruimte die van nature weinig tot geen natuurlijke verluchting ervaart en waar het wel vaker vochtig is. Zeker bij een kelderdrainage is een luchtbehandelingssysteem een verstandige toevoeging.

Onze vochtexperten ontwikkelden 3 luchtbehandelingssystemen die zorgen voor een constante luchttoevoer: CTA 270, CTA 500 en XTRair. Onze experten helpen je bij het kiezen van het geschikte systeem voor jouw huis.
Meer over luchtbehandeling

Gratis expertise
koppel zit in de zetel met een luchtbehandelingssysteem aan de muur

Je kelder waterdicht maken doen we zo…

Icoon klembord (geel)
1

Gratis expertise

Onze vochtexpert komt gratis bij je langs om vochtmetingen uit te voeren in je kelder en het vochtprobleem gedetailleerd te analyseren.  

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

Hij stelt vast welke vochtbehandeling het meest geschikt is om het probleem definitief op te lossen en geeft je de nodige info om een goede beslissing te kunnen nemen.  

Icoon werfleider (geel)
3

Definitieve vochtbehandeling

Ons team plant alles tot in de puntjes in zodat onze vochtbestrijders op de afgesproken datum aan de slag kunnen. Zo kunnen we het vochtprobleem voor eens en altijd een antwoord bieden.  

Icoon checklist (geel)
4

Controle na de werken

Geen Murprotec zonder quality check. Daarom komt onze expert na de werkzaamheden nog eens langs om te controleren of alles goed verlopen is.  

Vertrouw op Murprotec om een correcte analyse uit te voeren van je vochtprobleem – volledig gratis. Zo ben je steeds zeker van een definitieve behandeling van elk vochtprobleem. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

Waarom je beter niet wacht om je kelder waterdicht te maken

Een waterdichte kelder is een must in ieder huis. Je kelder is de ideale bergruimte, als je het droog kan houden. Anders raken je spullen beschadigd, begint ijzer te roesten en elektronica geeft de geest. Zo wordt je kelder niet alleen een onbruikbare ruimte in je huis, maar ook een ongezonde omgeving waar je in de rest van je huis last van krijgt. Want het vocht kan zich een weg naar boven banen.

Zitten de keldermuren onder de schimmels of blijft er water staan op de keldervloer? De gevolgen van een vochtige kelder zijn snel zichtbaar. Let op: het vocht kan de stabiliteit van je huis permanent in gevaar brengen en de waarde van het gebouw doen dalen.

Voorkomen is beter dan genezen. Als je je kelder preventief waterdicht laat maken, voorkom je vochtproblemen en geniet je van een extra handige ruimte in je huis.

Merk je een vochtprobleem? Onderneem dan onmiddellijk actie!

Gratis expertise

Hoeveel kost het waterdicht maken van een kelder?

Een grondige analyse van het vochtprobleem in je kelder geeft ons duidelijkheid over welke technieken nodig zijn om het vocht definitief te bestrijden. Pas dan krijgen we een zicht op het totale prijskaartje van de vochtbehandeling. Het is onmogelijk om hier op voorhand een getal op te plakken.

Deze factoren beïnvloeden het kostenplaatje van een vochtbestrijding in de kelder:

 • De oorzaak van het vochtprobleem
 • De grootte van het probleem
 • De huidige staat van de keldermuren en -vloer
 • De gekozen bestrijdingstechniek
 • De grootte van de kelder


Wil je weten hoeveel het exact zou kosten om je kelder opnieuw waterdicht te maken? Laat dan het probleem grondig onderzoeken. Bij Murprotec kan je een vochtanalyse gratis laten uitvoeren. Beslis je met ons in zee te gaan? Dan kan je de betaling van je vochtbehandeling spreiden.

Meer over een Eco-comfortlening

Gratis expertise

Deze artikels zullen je misschien interesseren

Wil je meer weten over de verschillende technieken om je kelder waterdicht te maken of hoe ingrijpend vocht kan zijn? Lees onze blog boordevol interessante artikels en nuttige tips & tricks.

Geen waterdichte kelder?

Reken op een Murprotec vochtexpert om elk vochtprobleem definitief op te lossen.
Vul ons formulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

Of bel gratis 0800 14 607

icoon kwaliteit

Murprotec heeft meer dan 65 jaar ervaring in vochtbestrijding. Wij weten raad met elk vochtprobleem. Dat is onze garantie.

Ontdek onze kwaliteitsgarantie
1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading