Vochtbestrijding op maat van je woning

Oost west, thuis best. Of zo zou het toch moeten zijn. Je huis is meer dan een hoop bakstenen met een dak. Het is een plek waar je tot rust kan komen na een vermoeiende werkdag, waar je gezellige familiemomenten meemaakt, waar je kinderen opgroeien, waar je huisdieren rondrennen… De meeste onder ons brengen redelijk wat tijd thuis door. Dat je thuis ook een veilige omgeving is, lijkt ons geen overbodige luxe.

En het is net daar dat vocht roet in het eten gooit. Zo kan een aanslepend vochtprobleem heel wat schade veroorzaken in je huis. Van loskomend behang en vochtplekken tot ongedierte, schimmel en zelfs structurele schade. “Dat kan niet gezond zijn”, horen we je denken. En daar heb je helemaal gelijk in. Vocht kan op lange termijn een aanslag zijn op je gezondheid.

Redenen genoeg om vocht niet zomaar z’n gang te laten gaan. Merk je ergens vocht op? Op je muren, je gevel, in je kelder? Om doelgericht je vochtprobleem aan te pakken, onderzoeken onze vochtexperten eerst de precieze oorzaak van je vochtprobleem.

Gratis expertise
Een vochtbestrijding op maat van je probleem
 
 

Vraag nu je gratis expertise aan
Of bel gratis 0800 14 607

Ga voor een definitieve vochtbestrijding met de #1 vochtexpert in Europa

 • Tot 30 jaar garantie op je vochtbestrijding
 • Meer dan 65 jaar ervaring in vochtbestrijding
 • Vaste prijs
 • Persoonlijke service

Hoe gaan we te werk?

De eerste stap in definitieve vochtbestrijding is een analyse van het vochtprobleem. Die expertise voeren we altijd gratis aan huis uit.

 1. Vraag online een gratis expertise aan

 2. We contacteren je zo snel mogelijk om een afspraak te maken 

 3. Onze vochtexpert komt langs en analyseert het vochtprobleem 

 4. Je krijgt meteen een oplossing op maat voor de vochtbehandeling

Een geschikte vochtbestrijding

Wanneer vocht zich een weg baant doorheen je huis, kan een professionele vochtbestrijdingsfirma zoals het onze de oplossing bieden. Voor ieder vochtprobleem bestaat een oplossing.

Vochtprobleem Waar komt het vocht vandaan? Mogelijke behandeling
Opstijgend vocht Poreuze bakstenen zuigen grondvocht op Muren injecteren
Condensatie Slechte ventilatie Luchtbehandeling
Doorslaand vocht Regenwater sijpelt door de gevel naar binnen Gevel impregneren
Vocht in de kelder Vaak in combinatie van opstijgend vocht en condensatie Kelderdichting, kelderdrainage, en/of luchtbehandeling
Waterlek Een gebroken waterleiding Contacteer Aquadetect 
Bouwvocht Vocht in de bouwmaterialen Laten uitdrogen of bouwdroger plaatsen

Opgelet! Soms kunnen er meerdere problemen tegelijk spelen waardoor er ook meerdere behandelingen nodig zijn om het vochtprobleem definitief te bestrijden. Onze vochtexperten bekijken hoe we je het best van dienst kunnen zijn en welke vochtbestrijding nodig is.

 

Een luchtbehandelingssysteem van Murprotec

Het grote verschil tussen ons luchtbehandelingssysteem en een klassiek ventilatiesysteem is het feit dat onze CTA’s een garantie zijn dat vocht en schimmel zich niet manifesteren in je huis. Ze zorgen voor een constante toevoer van verse buitenlucht. Die wordt gefilterd verspreid in je huis. Ondertussen wordt er lucht naar buiten geduwd via ventilatieroosters.

Ons luchtbehandelingssysteem:

 • brengt verse lucht naar binnen
 • verwarmt de lucht tot 15 °C
 • is verkrijgbaar in 3 kleuren: zwart, wit en grijs
 • voorkomt schimmelvorming
 • maakt komaf met condens
CTA 270

CTA 270

CTA 500

CTA 500

XTRair

XTRair

Wanneer kies je voor een vochtbestrijding?

Het antwoord is simpel: vocht bestrijden doe je het best zo snel mogelijk. Een vochtprobleem verschijnt niet van vandaag op morgen. Vochtplekken, schimmels, ongedierte of salpeter verschijnen lang nadat vocht zich voor het eerst ontwikkelt. Ga dus op zoek naar de juiste vochtbestrijding zodra je vocht opmerkt.  

Hoe sneller je in actie schiet, hoe minder het probleem zich kan manifesteren en hoe minder schade je huis oploopt.

Vochtbestrijdingen het hele jaar door

Vocht is een hardnekkig beestje. Vocht gaat niet vanzelf weg, maar vaak zijn de gevolgen minder opvallend tijdens de zomer. Dat heeft alles te maken met de weersomstandigheden en het feit dat we minder tijd in huis doorbrengen. Maar een vochtprobleem verdwijnt dus niet zomaar. Helaas, ja. De zomer is echter wel een goede periode om je vochtprobleem aan te pakken. Zeker voor een hydrofuge van de gevel is de zomer, hét ideale moment.

Kan je zelf vocht bestrijden?

Vaak gaat men aan de slag met vochtwerende verf. Hier moeten we je jammer genoeg teleurstellen, want met vochtwerende verf bestrijd je geen vochtprobleem. In het beste geval verstop je het voor een tijdje. Ook schimmel kan je, mits de juiste voorzorgsmaatregelen, van je muur halen, maar ook hier is er van een oplossing geen sprake. In het beste geval camoufleer je de vochtverschijnselen eventjes, waarna ze gewoon weer terugkeren. En in vele gevallen groter dan voordien.

We raden aan om bij het vermoeden van vocht, contact op te nemen met een professionele vochtbestrijder.

Onze gratis expertise

Bij Murprotec vinden we dat iedereen recht heeft op een vochtvrije woning. Voor ons is het een basisrecht. Daarom willen we iedereen een handje helpen. Een vochtdiagnose kan al gauw oplopen tot enkele honderden euro’s. Niet bij Murprotec. Want wij bieden deze analyse helemaal gratis aan. Eén van onze vochtexperten komt bij je thuis om het probleem van dichtbij te analyseren en de oorzaak van het vocht te bepalen. Samen met jou bespreken we welke vochtbestrijding(en) je huis opnieuw vochtvrij kunnen maken.

Gratis expertise
Gezin is gelukkig in een vochtvrije woning dankzij een Murprotec vochtbestrijding

Hoe gaat onze definitieve vochtbestrijding in z’n werk?

Als je niet precies weet wat de oorzaak is van het vochtprobleem, is het onmogelijk om over te gaan tot de behandeling ervan. Haal er daarom een vochtexpert bij. Murprotec is al meer dan 65 jaar actief met vochtbestrijding in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Wallonië.

Icoon klembord (geel)
1

Gratis expertise

Onze expert komt bij je langs om de nodige vochtmetingen uit te voeren en het probleem van dichtbij te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

Na de vochtdiagnose bepalen we welke vochtbestrijding(en) nodig zijn om je vochtprobleem definitief te bestrijden.

Icoon werfleider (geel)
3

Definitieve vochtbestrijding

Onze vakmensen komen op de afgesproken datum langs om het vocht aan te pakken en je woning weer vochtvrij te maken.

Icoon checklist (geel)
4

Controle na de werken

Na de vochtbestrijding komen we nog eens langs om de effectiviteit van ons werk onder de loep te nemen.

geld in een hand

Je bespaart geld met een vochtbehandeling

Wat wel zeker is, is dat je met een definitieve vochtbestrijding veel geld bespaart. Zo kost een ernstig vochtprobleem je tot 30% extra op je energiefactuur, en de waarde van je huis daalt aanzienlijk. Het loont dus zeker de moeite om vochtproblemen snel aan te pakken om die extra kosten te vermijden. Een vochtbestrijding zal je op langetermijn beter uitkomen.

Icoon kalender (blauw)

Gespreide betaling mogelijk

Omdat iedereen het recht heeft op een gezonde woning, kan je bij Murprotec de kosten van vochtbestrijding spreiden. Dankzij onze Eco-Comfortlening betaal je maandelijks een comfortabel bedrag, en hoef je je spaargeld niet aan te spreken om het vocht in je huis te behandelen.

Nieuws advies over vocht in huis

Meer weten over gezond leven, vochtproblemen, vochtbestrijding en waar Murprotec mee bezig is? Lees onze blog boordevol interessante artikels en nuttige tips en tricks.

Kies voor een vochtbestrijding door Murportec

Reken op een Murprotec vochtexpert om elk vochtprobleem definitief op te lossen.
Vul ons formulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

Of bel gratis 0800 14 607

icoon kwaliteit

Murprotec heeft meer dan 65 jaar ervaring in vochtbestrijding. Wij weten raad met elk vochtprobleem. Dat is onze garantie.

Ontdek onze kwaliteitsgarantie
1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading