Hoe kan je je muren injecteren tegen vocht?

Wanneer we muren injecteren tegen vocht creëren we een nieuwe waterkering. Zo kan het grondwater niet langer opgenomen worden. Muren injecteren met een vochtwerend middel maakt je muren opnieuw vochtvrij. Muurinjecties zijn de meest voorkomende behandeling tegen opstijgend vocht én een pak goedkoper dan het onderkappen van je muren.

Wanneer de stenen en het metselwerk van je binnen- of buitenmuren het grondwater opzuigen, ontbreekt er vaak een goede waterkering. Een andere mogelijkheid is dat je muur beschadigd is, waardoor het grondvocht omhoog kruipt in de rest van je muur.
 

Bepaal de oorzaak van het vochtprobleem

Een doeltreffende behandeling start bij de oorzaak van het probleem. Eenmaal we weten wat aan de basis ligt van je vochtige binnenmuren, kunnen we bepalen hoe we opstijgend vocht definitief stoppen. Laat daarom een professionele vochtexpert een analyse uitvoeren van het probleem. Bij Murprotec kan het volledig gratis

Ik wil een gratis expertise

 

Muren injecteren tegen vocht
 
 

Zo injecteren we je muren tegen vocht

Niet alle vochtwerende producten die gebruikt worden om muren te injecteren, zijn even veilig. Daarom hebben we ons bij Murprotec geëngageerd om een injectie-emulsie te ontwikkelen die geurloos en niet-ontvlambaar is. Bovendien is het vochtwerend middel waarmee wij jouw muren injecteren tegen vocht veilig. Zowel voor je gezondheid, je muur als het milieu.

Wat mag je verwachten van onze MSC+-formule, onze gepatenteerde muurinjectie? Hoe gaan we te werk? Een muurinjectie verloopt volgens de onderstaande stappen.

 

Icoon injectie (geel)

1. Van muurinjectie tot nieuwe waterkerende laag 

Bij een muurinjectie spuiten we onze vochtwerende emulsie onder hoge druk op een horizontale lijn in je muur.

Onze MSC+-formule reageert als het in contact komt met water en verandert in een vochtafstotende, rubberachtige nieuwe waterkerende laag. Het vocht maakt nu geen kans meer om op te trekken naar de rest van je muur.

Icoon stop vocht (geel)

2. Nieuwe aantasting voorkomen vanuit andere muren

De muren die we net behandeld hebben tegen vocht, willen we natuurlijk zo goed mogelijk beschermen. Om te vermijden dat ze opnieuw nat worden door andere muren die in de toekomst mogelijk vochtproblemen vertonen, brengen we ook een verticale waterkerende laag aan.

Icoon droogtijd (geel)

3. De natte muur laten drogen

Zijn je muren geïnjecteerd? Dan is de muur nog niet meteen vochtvrij. Het vocht dat al in de muren zat, moet uitdrogen. Na de drogingsperiode zullen de behandelde muren weer kurkdroog zijn. En helemaal klaar om netjes afgewerkt te worden. Gelukkig is je muur wel beschermd tegen nieuw vocht.

Door je muren te injecteren tegen vocht train je je geduld. Want zoals gezegd duurt het even voor je muur opnieuw droog is. Hoe lang dit precies duurt, hangt af van de aard en de dikte van de muur en het initiële vochtgehalte. De gemiddelde droogtijd na een muurinjectie:

 • Muur 20 cm dik: 8 maand
 • Muur +30 cm dik: 1 jaar of meer


Je kan de natuurlijke gang van zaken een handje helpen door voldoende te verluchten en te verwarmen.

Icoon checklist (geel)

4. Controle na de droogperiode en garantie

Zodra de muren na de injecties voldoende droog zijn, komen we altijd nog eens langs voor een finale controle van de werken. Onze experts voeren enkele vochtmetingen uit en je krijgt van ons het garantiecertificaat waarmee je voor de komende 30 jaar goed zit tegen opstijgend vocht.

Vraag nu je gratis expertise aan
Of bel gratis 0800 14 607

Je muren injecteren tegen vocht met de #1 vochtexpert in Europa

 • Tot 30 jaar garantie op muurinjecties
 • Al 70 jaar ervaring
 • Vaste prijs
 • Persoonlijke service

Hoe gaan we te werk?

De eerste stap in definitieve vochtbestrijding is altijd een gedetailleerde en uitgebreide expertise van het vochtprobleem. Die expertise voeren we altijd gratis aan huis uit.

 1. Vraag online een gratis expertise aan

 2. We contacteren je zo snel mogelijk om een afspraak te maken 

 3. Onze vochtexpert komt langs en analyseert het vochtprobleem 

 4. Je krijgt meteen een oplossing op maat voor de vochtbehandeling

Alle voordelen van een muurinjectie door Murprotec

Je muren injecteren tegen vocht met een ecologische behandeling.

Ecologische behandeling

We ontwikkelden een eigen formule om muren te injecteren tegen vocht zonder schadelijke stoffen.

Je muren injecteren heeft onmiddellijk effect.

Onmiddellijk effect

Je muren injecteren tegen vocht zorgt ervoor dat ze vanaf dat moment geen vocht meer opnemen.

Een muurinjectie door Murprotec is veilig voor je huis en je gezondheid.

Veilig voor je huis en jou

Met onze MSC+-formule kan je met een gerust hart slapen. De formule is veilig voor je huis en voor jou.

Je muren laten injecteren door Murprotec is de garantie op een definitieve vochtbestrijding.

Top uitvoering

Dankzij onze expertise hoef je je geen zorgen te maken. Vocht krijgt geen kans meer in jouw woning. 

Blijf niet zitten met vocht!

Gratis expertise

 

Zijn je binnenmuren vochtig door doorslaand vocht?

Het is niet ongebruikelijk dat je binnenmuren vochtig worden door een gevel die niet 100% waterdicht is. Poreuze bakstenen nemen vocht op als een spons en die gevolgen zetten zich na verloop ook door naar je binnenmuren. Om dit probleem volledig op te lossen, heb je nood aan een hydrofuge die komaf maakt met het doorslaand vocht.

Meer over hydrofuge

Zo maken we je muren vochtvrij

Voor we het vochtprobleem definitief kunnen bestrijden, is het belangrijk dat we de oorzaak van het probleem achterhalen. Op basis daarvan doet onze vochtexpert alle mogelijke behandelingen uit de doeken. Ligt opstijgend vocht aan de basis? Dan behoort het injecteren van je muren tot één van de opties.
 
Icoon klembord (geel)
1

Gratis expertise

Onze vochtexpert komt volledig gratis bij je thuis langs om vochtmetingen uit te voeren en het vochtprobleem gedetailleerd te analyseren.

Icoon offerte (geel)
2

Voorstel op maat

Hij stelt vast welke aanpak nodig is om je vochtprobleem definitief te verhelpen en geeft je alle info om een goede beslissing te kunnen nemen.

Icoon werfleider (geel)
3

Definitieve vochtbehandeling

Ons team plant alles tot in de puntjes in zodat onze vochtbestrijders op de afgesproken datum aan de slag kunnen. Om zo het vocht voor eens en altijd te bestrijden.

Icoon checklist (geel)
4

Controle na de werken

Geen Murprotec zonder quality check. Daarom komen we na de werkzaamheden nog eens langs om te controleren of alles goed verlopen is.

Reken op Murprotec om een betrouwbare en correcte expertise te maken van je vochtprobleem – volledig gratis. Zo ben je echt zeker van een definitieve vochtbestrijding van elk vochtprobleem. Dat beloven we met onze kwaliteitsgarantie.

Waarom je beter niet wacht met het injecteren van je muren

Door vocht zo snel mogelijk aan te pakken, geef je het bitter weinig kans om je huis zwaar aan te tasten. Je vermijdt dat schimmels zich kunnen ontwikkelen, ongezonde binnenlucht, structurele schade aan je woning, salpeter, de aanwezigheid van ongedierte en nare gevolgen voor je gezondheid. Een vochtprobleem is veel gevaarlijker dan je in eerste instantie zou denken. 

Vertonen je muren tekenen van vocht? Onderneem dan onmiddellijk actie!

Gratis expertise

Wat kost een muurinjectie?

Ieder vochtprobleem is anders, ieder huis heeft z’n unieke eigenschappen en dus heb je nood aan een behandeling op maat. Enkel zo kan je vocht definitief uit je huis weren. Daarom is het niet mogelijk om op voorhand het exacte kostenplaatje van een muurinjectie te bepalen. Een aantal factoren spelen een belangrijke rol:

 • De plaats waar het optrekkend vocht toeslaat
 • De ernst van het vochtprobleem
 • De kenmerken van je muur


Vraag daarom professioneel advies op maat van je situatie. Onze vochtspecialist onderzoekt het probleem tijdens een gratis vochtanalyse, bepaalt de meest geschikte oplossing voor het vocht en stelt meteen een correcte prijs op maat van je woning voor.

Maak je je zorgen over het betalen van je vochtbestrijding? Wij bieden de mogelijkheid tot gespreide betaling van je factuur.

Meer over een Eco-comfortlening
Gratis expertise

Deze artikels zullen je misschien interesseren

Meer weten over muurinjecties of andere vochtbestrijdingen? Lees onze blog boordevol interessante artikels en nuttige tips & tricks.

De muren injecteren tegen vocht?

Reken op een Murprotec vochtexpert om elk vochtprobleem definitief op te lossen.
Vul ons formulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

Of bel gratis 0800 14 607

icoon kwaliteit

Murprotec heeft al 70 jaar ervaring in vochtbestrijding. Wij weten raad met elk vochtprobleem. Dat is onze garantie.

Ontdek onze kwaliteitsgarantie
1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading