<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=479386539084370&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Nederlands
 • Français
 • Industrielaan, 22
 • Gratis : 0800 14 607 - 24/24 u - 7/7 d
 • Di - Vr 8.30 - 17.00
 • ringlaan, 133
 • 036 44 03 80
 • OP AFSPRAAK
 • Industrieweg, 49/2
 • Gratis : 0800 14 607 - 24/24 u - 7/7 d
 • Op afspraak
 • Chaussée du Roi Albert, 3B
 • Gratis : 0800 14 607 - 24/24 u - 7/7 d
 • Op afspraak
 • Route de Saussin, 38-23A
 • 081 43 43 71
 • Op afspraak
 • Avenue des nouvelles technologies, 79
 • Gratis : 0800 14 607 - 24/24 u - 7/7 d
 • Di - Vr 8.30 - 17.00
 • Chaussée de Bruxelles, 5
 • Gratuit : 0800 14 607 - 24h/24 et 7j/7
 • Op afspraak
 • Gistelse steenweg, 430
 • Gratis : 0800 14 607 - 24/24 u - 7/7 d
 • OP AFSPRAAK
 • Vanackerestraat, 4
 • 056 41 74 02
 • Op afspraak
 • Jan samijnstraat, 29
 • Gratis : 0800 14 607 - 24/24 u - 7/7 d
 • Di - Vr 8.30 - 17.00

0800 14 607

Kelder waterdicht maken

Hebt u een huis met een kelder en wilt u optimaal gebruik maken van deze ruimte onder uw huis? Dan is het van belang dat uw kelder waterdicht is. Zo voorkomt u dat spullen vochtig worden en dat er op den duur schimmelvorming ontstaat. Een vochtige kelder met schimmelplekken maakt uw kelder niet alleen onbruikbaar, het zorgt ook voor een ongezonde omgeving waar u in de rest van het huis last van kunt hebben. Zoals bij veel problemen het geval is: voorkomen is beter dan genezen. Door uw kelder preventief waterdicht te maken, voorkomt u vochtproblemen en geniet u optimaal van een extra functionele ruimte in uw huis.

Kelder waterdicht maken met bekuiping

Eén manier om uw kelder waterdicht te maken is een bekuiping maken. Hierbij worden de keldermuren gecementeerd zodat er geen vocht meer naar binnen kan trekken. Daarna wordt het aansluitpunt tussen de vloer en de muren versterkt zodat ook hier geen vocht meer kan ontstaan. Wanneer er nog steeds vocht via de vloer naar boven trekt, is een nieuwe vloerplaat vaak noodzakelijk om de kelder waterdicht te maken. Wat er precies nodig is voor de bekuiping van uw kelder hangt vaak af van meerdere factoren zoals de hoeveelheid beschadigingen aan de keldermuren en de staat van de vloer. Een specialist kan exact bepalen hoeveel fixeerlagen, cement en andere materialen er nodig zijn om een effectieve bekuiping op maat te maken.

 

kelder waterdicht maken

Is uw kelder waterdicht?

 

Net als voor de rest van uw woning, zult u verwachten dat de muren van uw kelder waterdicht zijn en vocht buiten de ruimte houden. Helaas is dit niet altijd het geval. Dat komt doordat keldermuren over het algemeen omgeven zijn door aarde dewelke doordrongen is met vocht. De kelder is daarom vaak de meest vochtige plek in uw huis. Het vocht dat zich in de grond bevindt kan onder invloed van zijdelingse druk en capillariteit namelijk door uw keldermuren worden gedrukt. Bij betonnen keldermuren kan er bovendien ook water naar binnen komen via de stortnaden. Daarnaast zijn kelders vaak onvoldoende geventileerd, en kan er vochtoverlast optreden na een heftige regenval of bij een verhoogde grondwaterstand.

 

Het is van groot belang dat uw kelder waterdicht is.

 

De kelder is niet de ruimte waar u de meeste tijd doorbrengt en waarschijnlijk ook niet de ruimte die qua vormgeving een hoge prioriteit heeft. Dit wil niet zeggen dat het niet zoveel uitmaakt of uw kelder al dan niet waterdicht is. Vocht is niet alleen een esthetisch probleem, maar kan leiden tot zeer nadelige gevolgen voor de waarde van uw woning, uw woongenot en bovendien uw gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan de spullen die u er opslaat. Deze kunnen worden beschadigd door het aanwezige vocht. Ook kan de structurele integriteit van de kelder of zelfs uw hele woning kan worden aangetast, wat uiteraard zeer gevaarlijk kan zijn en daarnaast ook de waarde van uw woning omlaag kan brengen. Vochtproblemen leveren vaak een vervelende muffe geur in huis op en deze zal niet alleen in de kelder maar ook in de rest van uw huis op te merken zijn. Deze geur kan worden veroorzaakt door schimmels, die uw gezondheid en die van uw gezinsleden ook nog eens erg kunnen aantasten.

 

Murprotec helpt u er graag voor te zorgen dat uw kelder waterdicht is.

 

De vochtexperts van Murprotec staan klaar om u te helpen bij het oplossen van het vochtprobleem in uw kelder. De oplossing om een kelder waterdicht te maken is niet bij iedere woning gelijk, maar hangt af van de precieze oorzaak van uw vochtprobleem. Een veelgebruikte oplossing om de kelder waterdicht te maken is bijvoorbeeld het bekleden van de keldermuren met vochtwerende middelen. Zo wordt vocht dat vanuit de aarde omheen de kelder in de kwetsbare keldermuren zou kunnen trekken tegengehouden, blijft uw kelder droog en zijn uw woning en uw bezittingen beschermd.

 

Neem nu contact op en wij helpen om uw kelder waterdicht te maken.

 

Stel het waterdicht maken van uw kelderniet uit en neem zo spoedig mogelijk contact op met Murprotec om het probleem grondig aan te pakken. Murprotec staat u zowel telefonisch als online graag te woord. Telefonisch kunt u gratis contact opnemen via 0800 14 607, en dit 24 uur per dag, 7 dagen per week. Via de website vraagt u uw gratis expertise aan zonder dat er enige verplichting tot aankoop aan vastzit. Uiteraard bent u ook welkom in één van onze filialen, mocht u liever iemand persoonlijk spreken. Maakt u dan eerst even telefonisch een afspraak, zodat wij alle informatie voor u klaar hebben wanneer u bij ons langs komt.

 Vraag uw expertise, GRATIS en vrijblijvend !

kelder waterdicht maken

 

De kelder waterdicht maken, is dat altijd nodig?

 

Er zullen niet in elke kelder vochtproblemen optreden, maar of dit in uw woning wel of niet zal gebeuren is afhankelijk van verschillende zaken. Ten eerste hangt het af van de constructie van de woning. Wanneer deze op de juiste wijze gebouwd is, is het binnendringen van grondwater normaal gesproken niet mogelijk. Daarnaast kan een gebrek aan ventilatie leiden tot een vochtprobleem in uw kelder. Zodra u symptomen waarneemt van vochtproblemen in uw kelder is het altijd uiterst belangrijk om deze symptomen serieus te nemen, het vochtprobleem op de juiste manier aan te pakken en de kelder waterdicht te laten maken. Zo wordt het probleem niet nog erger en voorkomt u vervelende gevolgen van langdurige vochtproblemen.

 

De kelder waterdicht maken om uw kostbare woning veilig te stellen.

 

Vocht in uw kelder zal niet lang onopgemerkt blijven, aangezien het vaak al snel zichtbare gevolgen heeft. Indien u de kelder geschilderd heeft kan de verf los gaan laten, of zelfs de pleisterlaag. Ook kunt u salpeter op de muren aantreffen en is de luchtvochtigheid in de kelder erg hoog. Ook muffe luchtjes treden vaak op. Hout en papier gaan rotten, er ontstaan zwammen en schimmels en soms kan er zelfs een laag water in de kelder komen te staan. Daarnaast voelt de ruimte altijd kil en klam aan, zelfs als er verwarming aanwezig is. Komen deze zaken u bekend voor? Het vocht kan de bouwelementen van uw huis permanent aantasten en kan bovendien de waarde van uw huis verlagen. Uw kelder waterdicht maken voorkomt al deze ellende.

 

Wilt u uw kelder waterdicht maken?

 

Ondanks het feit dat u uw kelder misschien niet dagelijks of zelfs wekelijks gebruikt, wilt u waarschijnlijk toch wel uw kelder waterdicht maken als u bekend bent met de mogelijke gevolgen die eraan verbonden zijn wanneer u dit niet doet. Belangrijk is om dit op de juiste manier te doen met een professionele, grondige en definitieve aanpak. Wanneer u uw kelder waterdicht wilt hebben, kunt u dit dan ook het beste overlaten aan de vochtexperts van Murprotec, zodat u zeker weet dat alles vakkundig uitgevoerd wordt, volgens de laatste technieken en krijgt u bovendien garantie op het uitgevoerde werk. Zo hoeft u zich hier geen zorgen meer om te maken.

 

Uw kelder waterdicht maken, dat kan Murprotec als de beste.

 

Zoals met meerdere vochtproblemen, is Murprotec ook de expert om uw kelder waterdicht te maken. Murprotec is beschikbaar waar u ons ook nodig heeft, aangezien Murprotec naast zijn filialen in België, ook in Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Luxemburg en Portugal vochtproblemen bestrijdt en al onze meer dan 500 werknemers dit doen met de grootst mogelijke inzet. Of het nu administratief personeel betreft, productontwikkelaars, installateurs, controleurs of technici, iedereen draagt zijn steentje bij om u de best mogelijke service te bieden.

 


Kwaliteit van het artikel "Kelder waterdicht maken" :
5 sterren van de 314 gecontroleerde adviezen

Contacteer ons !

Demande d'expertise

Gratis expertise

Vertel ons over uw project

Murprotec Belgium