Terug naar overzicht

Hoe kunnen schimmels in huis behandeld worden?

16/11/2020
schimmel vocht en gezondheid vocht behandelen doe-het-zelf

Schimmels zijn hardnekkig en niet gemakkelijk weg te krijgen. Heb je al geprobeerd van schimmels af te komen maar zonder succes? Wij leggen uit hoe schimmels in huis behandeld kunnen worden, zodat ze niet meer terugkomen.

comment-traiter-les-moisissures.jpg

Waarom moet je schimmels in huis behandelen?

Schimmels hebben gevolgen voor zowel de gezondheid van het gebouw als voor de gezondheid van de bewoners. Het is belangrijk om schimmels in huis te behandelen, om je familie en je woning te beschermen.

Schimmels zijn ook een teken van andere vochtproblemen. Als je schimmels ziet in je woning, wil dat zeggen dat er al een vochtprobleem aanwezig is.

Daarom is het belangrijk om een deskundige in te schakelen zodra je sporen van schimmels ontdekt. Hij zal je helpen de oorzaak van het probleem vast te stellen en hij zal je een passende oplossing voorstellen.

murs1.jpg

Hoe kom je van schimmels af?

Om van schimmels af te komen, moet je eerst het vochtprobleem dat de oorzaak hiervan is aanpakken. Schimmels kunnen ontstaan door een condensatieprobleem, opstijgend vocht, doorslaand vocht, een lekkage, slechte isolatie of een te hoge vochtigheidsgraad.

Hoe kan je zelf schimmels in huis behandelen?

Er zijn verschillende oplossingen op de markt om schimmels in huis te behandelen. Maar zijn die oplossingen werkelijk doeltreffend? Laten we samen een paar tips om schimmel te behandelen doornemen.

  • Schimmels schoonmaken: door schimmels schoon te maken ben je er een tijdje vanaf. Zolang het vochtprobleem dat de oorzaak vormt niet aangepakt wordt, zullen de schimmels weer terugkomen. Je zal steeds opnieuw moeten schoonmaken, terwijl het vocht in je woning zich blijft ontwikkelen.

  • De natuurlijke ventilatie in je woning verbeteren: je kan de ventilatie in je woning verbeteren door een goed ventilatiesysteem te installeren.

    Deze luchtbehandelingsystemen zorgen ervoor dat de lucht beter circuleert en ververst wordt. Deze oplossing is geschikt om een probleem met condensatie aan te pakken. Als je vochtprobleem echter veroorzaakt wordt door een lekkage, waterinfiltratie of optrekkend vocht is dit een inefficiënte oplossing.

  • Antischimmelproducten: er zijn tal van antischimmelproducten verkrijgbaar. Doordat ze meer geconcentreerd zijn dan een gewoon schoonmaakmiddel, zijn ze relatief doeltreffend om voor langere tijd van schimmels af te komen. Maar ze komen uiteindelijk altijd weer terug. En ja, deze antischimmelproducten behandelen misschien de schimmels, maar ze pakken de oorzaak van het probleem niet aan.

Voor de rest is het verstandig om een professional in te schakelen!

Soms zijn er grotere werkzaamheden nodig of moet een gebrek in een gebouw aangepakt worden: het aanbrengen van een waterdichte laag, spleten vullen, het terrein draineren, opnieuw isoleren … Voor dit soort werkzaamheden is precisie van groot belang om het probleem voorgoed op te lossen en natuurlijk om geen andere problemen te veroorzaken.

Daarom doe je er goed aan om zo snel mogelijk advies van een deskundige te vragen. De werkzaamheden zullen uitgebreider zijn, maar wel definitief. Op lange termijn is deze oplossing minder duur dan zelf trucjes uit te halen die de oorzaak van het probleem niet aanpakken. En hoe eerder een vochtprobleem wordt aangepakt, hoe kleiner de schade!

 tratement-des-moisissures.jpg

De behandeling tegen schimmels van Murprotec

Murprotec helpt je met een doeltreffende behandeling tegen schimmels, op maat en definitief! Nadat we de oorzaken van de schimmels hebben vastgesteld, zullen onze experts bepalen wat de beste manier is om je vochtprobleem aan te pakken. Zijn zullen je dus een oplossing bieden die aangepast is aan jouw probleem.

Artikel delen via
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Recente artikels

1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading