Terug naar overzicht

Hoe kan je zorgen voor gezonde lucht in huis?

16/11/2020
vocht en gezondheid doe-het-zelf vocht voorkomen

Gezonde lucht in huis helpt om vochtproblemen te voorkomen. We brengen 14 uur per dag thuis door terwijl de luchtkwaliteit niet altijd optimaal is. Ontdek met Murprotec enkele tips om dagelijks te zorgen voor een gezonde omgeving.

Gezonde lucht in huis: kies de juiste materialen

Een gezonde woning begint bij de materialen in je omgeving. De materiaalkeuze zal ook de kwaliteit van de lucht in je woning beïnvloeden. Om je woning gezond te houden, kies je het best voor natuurlijke materialen voor textiel en meubels, bijvoorbeeld hout.

Planten kunnen ook heel nuttig zijn om vochtproblemen te voorkomen. Plaats er enkele in je interieur, maar niet in de slaapkamers. Planten geven namelijk koolstofdioxide af 's nachts!

Kies voor natuurlijke methodes om de lucht in huis gezond te houden

Voor zuivere lucht is 'Armeens papier' een goed alternatief. Het zuivert de lucht en absorbeert kook- of tabakgeuren.

Als je niet van wierookstokjes houdt, kan je voor essentiële oliën gaan. Essentiële oliën hebben antibacteriële, antiseptische en antivirale eigenschappen. Je kan oliën gebruiken in een diffuser om het parfum sneller te verspreiden door je woning. Kies je essentiële oliën zorgvuldig. Aarzel niet om naar een speciaalzaak te gaan of advies te vragen aan een drogist.

Een luchtontvochtiger is een uitstekende bondgenoot om vochtproblemen tegen te gaan en voorkomt ook schimmelvorming. Je vindt ze in biowinkels of je kan er zelf een maken met een waterfles.

Houtskool is ook een prima methode om vocht te vermijden in kasten. Plaats de houtskool in een doos met gaatjes om vocht te laten absorberen. Vervang de houtskool regelmatig (ongeveer wekelijks).

 

Essentiële oliën zijn de beste manier om de lucht in huis gezond te maken.

Voor gezonde lucht in huis kan je zelf essentiële olie maken met verschillende planten.

 

Enkele extra tips

Het is niet nodig om je woning extra te verwarmen. Te warme, vochtige lucht bevordert de ontwikkeling van mijtachtigen en schimmels. De ideale binnentemperatuur is 21° C. Krantenpapier is ideaal om vocht en schimmelgeurtjes te absorberen in kasten.

Nu ben je klaar om de lucht in huis gezond te houden! Ondervind je toch vochtproblemen ondanks onze tips? Vraag hulp aan een expert van Murprotec!

 

Krantenpapier is een bondgenoot voor gezonde lucht in huis

Krantenpapier absorbeert vocht en schimmelgeur.

 

Artikel delen via
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Recente artikels

1
Vraag nu je gratis expertise aan
Bedankt!

Je hebt een gratis expertise aangevraagd voor je vochtprobleem.

Loading...
Oops!

Er heeft zich een fout voorgedaan, gelieve opnieuw te proberen.

Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading