Gratis nummer 24/7
Gratuite evaluatie
Online Bestellen
Ons charter:
Gratis expertise
Vaste prijs
Gerespecteerde uitvoeringstermijnen
Professionele ondersteuning
Verzorgde en veilige werken
Totale waarborg op het resultaat

Zwammen, ongewenst bezoek

Een bekend fenomeen ten gevolge van vochtigheid en slechte verluchting zijn de zogenaamde zwammen. De huiszwam groeit zeer snel (tot 12cm per week), voedt zich met houtvezels en is dus een echte plaag voor houtwerk als trappen, plinten, planken, plafonds, scheidingswanden en andere houten bekledingen en constructies. Daarbij komt dat zwammen zeer sterk zijn en zich moeiteloos een weg banen doorheen metselwerk en op die manier het houtwerk aan de andere kant aantasten.

Hoe herkent u zwammen?

Het risico op verspreiding van zwammen is zeer hoog, vermits hun sporen zich overal in de lucht bevinden. De huiszwam ontwikkelt zich in twee fases. Tijdens de vegetatieve fase hebben zwammen de vorm van een donzige, witgele massa met een dikte van 5 tot 50 mm. Vervolgens gaat de zwam zich reproduceren door contact met het licht. De huiszwam wordt stevig en roestbruin met witte accenten en "verspreidt" een typische zwammengeur.

De schade van de zwam

De hout- of huiszwam brengt u en uw huis ernstige schade toe. De zwam dringt de vezelstructuur van het hout binnen, bevochtigt deze en vreet ze aan tot het hout geleidelijk aan vergaat tot stof. Daarnaast zijn zwammen ook de oorzaak van tal van gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsstoornissen en allergieën.

De huiszwam bestrijden

Murprotecs efficiënte bestrijding van zwammen begint met een grondige analyse van de oorzaken van de vochtproblemen. Onze ervaren vochtexperts komen bij u langs om het vocht nauwkeurig te definiëren. Vervolgens bieden zij u hun wetenschappelijk gecertificeerde methodes, de ideale oplossingen inzake vochtwering.